Forventningens glæde

Allerede flere uger før ferien er begyndt, har forskere registreret, at følelsen af lykke og glæde vokser. Det er den velkendte historie om forventningens glæde. Udsigten til ferie og gode oplevelser skaber positive tanker, og de stimulerer de områder af hjernen, der giver velvære og frigiver signalstoffet dopamin, der er hjernens eget ?lykkemiddel?.

Vanemennesker

Du er et vanedyr. Eller i hvert fald er din krop et vanedyr, der indstiller sig efter den hverdag og det liv, som du byder den. Det betyder også, at når du pludselig går fra hverdagsgear til feriegear, så skal den indstille sig på nye mønstre. Det tager lidt tid for kroppen at vænne sig til nye og måske mere afslappede krav.

Pause til hjernen

Det handler om at give hjernen små pauser fra tankemylderet i hverdagen. Og det er en god idé allerede op til ferien at give sig selv øjeblikke, hvor man bare sidder og kigger ud ad vinduet og hviler hjernen. Når man slapper af på ferien, så igangsætter cellerne i kroppen det, man kalder anabole processer. Det betyder, at energilagrene bliver fyldt op igen.

SHARE
RELATED POSTS
Få en smart ledhejseport
Find fantastiske Playmobil tilbud på Legen.dk
Tøjmode kan definere en