Sorg er en naturlig reaktion på et tab. Det er den følelsesmæssige lidelse, du føler, når noget eller nogen, du elsker, dør. Smerten ved sorg er dyb og personlig. Og sorgprocessen er forskellig for alle. Der er ikke en rigtig eller forkert måde at sørge på. Men der er sunde måder at håndtere dine følelser på og komme igennem denne svære tid i dit liv på.

Det første skridt er at acceptere, at tabet er sket. Det er i orden at græde og udtrykke dine følelser. Du kan også føle dig følelsesløs, chokeret eller vantro. Det er alle normale reaktioner på et tab. Giv dig selv tid til at sørge, og helingen vil ske i sin egen tid.

Det er også vigtigt at passe på dig selv i denne tid. Sorg kan være meget drænende, både følelsesmæssigt og fysisk. Sørg for at spise sunde måltider, få masser af hvile og dyrke regelmæssig motion. Undgå stoffer og alkohol, som kun kan få dig til at føle dig værre i det lange løb. Søg støtte fra familie og venner, som kan give dig et lyttende øre, når du har mest brug for det. Der er også støttegrupper til rådighed, hvis du har brug for yderligere hjælp til at håndtere dit tab. Langsomt men sikkert vil sorgens smerte aftage, og du vil være i stand til at komme videre med dit liv.

SHARE
RELATED POSTS
Den gode balance
Find et nyt og smukt spisebord
Uldens fantastiske egenskaber