Hvor man ofte ser de velkendte træpaller i forbindelse med lager- og vareopbevaring, såvel som transport af diverse emner, findes også et alternativ i form af plastpaller. Plastpaller findes, ligesom plastbøtter, i et bredt farve- og størrelsessortiment, således at der praktisk talt er plastpaller til (næsten) ethvert behov!

Hygiejnegodkendelse

Plastpaller er, som den eneste form for palletype, hygiejnegodkendt. Derfor anvendes plastpaller særligt til transport af fødevarer. Når det kommer til fødevarer, stilles der nemlig, både i Danmark men også udenfor Danmark, meget høje krav til hygiejne, hvorfor plastpallerne især egner sig til transport og opbevaring. Udover selve hygiejnegodkendelsen optager plastpaller heller ikke fugt, som eksempelvis træpaller gør. Plastpaller er også, i modsætning til træpaller, non-organiske, hvilket betyder, at der ikke er risiko for skadedyr og insekter, som der kan være paller af træ. Endeligt er plastpaller utroligt nemme at rengøre, og man risikerer ikke at få splinter i hænderne, når man håndterer plastpaller.

Miljøvenlig plastik og andre fordele?

Mange vil nok mene, at der er en særlig miljøbelastning forbundet med plastpaller. Faktum er, at plastpaller produceres af genanvendligt og miljørigtig plast, der, når plastpallen ikke længere skal bruges, kan omsmeltes og anvendes igen. Således får man altså mest ud af det anvendte plast uden at belaste miljøet. Plastpaller har lang levetid, så de kan bruges igen og igen. Plastmaterialet og nemheden ved at rengøre dem samt den altomfattende hygiejengodkendelse gør, at det ikke er nødvendigt med en gentagende varmebehandling eller certificering af pallerne. Endeligt er plastpaller utroligt holdbare og tåler både vind og vejr. De kan med rette kan opbevares udenfor sommer såvel som vinter.

SHARE
RELATED POSTS
Elektronik
Design efterskole
Tag på Højskole sommerkurser og oplev noget nyt