Bag bilens ydre

Når du køber bil, er der automatisk en del udgifter, der følger med. Det kan være vigtigt at få disse detaljer med. Specielt hvis man ikke er indehaver af en fyldt pengetank. Allerede når man køber bil kan man regne på afgiften. Bilforhandleren kan hjælpe med at rapportere til SKAT. Det kan tage noget tid at få svar herfra. Alternativt har mange bilforhandlere et andet firma til at regne på en afgiftsvurdering. Dansk Motor Finans er et af de firmaer, der kan hjælpe med en afgiftsvurdering. Det går lynende hurtigt, når Dansk Motor Finans laver en afgiftsvurdering af bil. De har nemlig værktøjet i orden. Du kan derfor fra start få lagt et realistisk budget for dine biludgifters flugt over regnearket. Det er ikke kun nye biler, der skal have en værdifastsættelse af køretøjer, også de brugte biler skal ind i systemet og have en afgiftsvurdering. Som et bilsælgende firma er en det sublim service at kunne fortælle køber om, hvilke afgifter staten fastsætter på den nye eller brugte bil. Det kan nemlig godt have betydning i den endelige købsbeslutning.

Stor forskel på afgifter

Der er stor forskel på, hvilke udgifter du har på en ti år gammel bil og en helt ny bil. Nyere biler er som udgangspunkt mere miljøvenlige og deres såkaldte grønne afgifter er baseret ud fra dette hensyn. Skifter man fra en større bil til en noget mindre bilklasse kan der også være en del penge at spare. Ikke kun på den grønne afgift, men også på bilforsikringen. Med stor sandsynlighed er der også penge at spare på brændstofregningen, når det er en noget mindre bil, der skal drives fremad.

Den mindste afgift fås ved slet ikke at have en bil. Hvor meget man spare kan være ret overvældende, og har man en bil og ikke så mange penge at rutte med, kan det være værd at overveje andre alternativer. Men så bør man også overveje tidsperspektivet og egen tålmodighed. For bus- og togplaner matcher ofte ikke ens egne planer. Vælger man en el-cykel eller knallert, er der en vis radiusbegrænsning, man kan transportere sige selv. Til gengæld kan der være en del penge at spare.
El-cyklen er boomet frem de sidste år. I starten blev en el-cykel sat i forbindelse med ældre mennesker, eller blot mennesker med nedsat fysisk formåen. I dag er der mange skolebørn, der har en el-cyklel, hvis de bor et stykke væk fra skolen eller sportsgrenen. På den måde kan mor og far spare på deres taxikørsel af poderne.

 

SHARE
RELATED POSTS
Få nye Ruko låse til alle dørene her
Få et lækkert snedkerkøkken med styr på detaljerne
Smart grøn asfalt til forskellige formål