Jalousi kan være ødelæggende for et hvert forhold, og har man en jaloux kæreste, kan det betyde starten på et parforhold krise. Fænomenet jalousi kan både være begrundet, som hvis ens kæreste eksempelvis yder langt mere opmærksomhed til hans kvindelige kollega, end til en. Men det kan også være ubegrundet, som i at kæresten intet anderledes gør, end at han plejer, men at man får opbygget tanker og følelser, der gør, at man bliver jaloux.

Den part som er jaloux, vil ofte udvise besidderisk adfærd over den modpart, som jalousien drejer sig om. Er det en jaloux kæreste, ja så vil man med alt sin magt og vælde forsøge at få kæresten til at blive hjemme og kræve, at kæresten er tilstedeværende hele tiden. Sidder han eller hun med sin mobil, vil den jaloux modpart måske kræve at vide, hvem det er, man taler eller sms’er med.

Skal man af med sin jalousi, bliver man også nødt til at arbejde med jalousien. Nogen vil måske mene, at de kan overkomme jalousien ved selv at arbejde med den, mens andre har brug for mere professionel hjælp. Her kan en psykolog eller en psykoterapeut komme på tale, da en sådan person kan give redskaber til, hvordan man overkommer jalousien, inden at det kommer til at være en altødelæggende faktor for ens relationer. Terapi mod jalousi kan man enten tage som individuel terapi, mens det for andre er meningsgivende, hvis man indgår i et parterapeutisk forløb, hvor begge parter deltager aktivt i terapiforløbet.

Hos The Praxis i København kan man blandt andet få hjælp til at tackle sin jalousi. Bag The Praxis er psykoterapeuten Vicky, som arbejder både med parterapi og individuel terapi. For at få hjælp til at tackle sin jalousi er det ikke nødvendigt, at man skal gå i parterapi; indviduel terapi kan også være løsningen. Det handler om den enkelte person.

SHARE
RELATED POSTS
Find masser af fine festtelte her
God lektiehjælp
Professionel og fleksibel rengøringsplanlægning