Da jeg var ung rejste jeg med Interrail. Det var der rigtigt mange unge, der gjorde dengang i 80’erne. I dag hører jeg ikke nogen tale om det længere. Googler jeg ‘Interrail’, så eksisterer det skam endnu.

Min ældre bror nød ruten mod Grækenland via Interrail, da han var ung. Kilometer efter kilometer siddende i togvogn på vej sydpå. Jeg derimod nød turen mod Portugals hovedstad over Spanien og hjem via Paris. Det handlede om at kunne slæbe ens hjem på ryggen i flere uger, finde vej, slå telt op. Få oplevelser, modenhed og møde andre kulturer. Det var alle pengene værd.

I dag kan det syntes som, at de billige flybilletter har overtaget Interrails førsteplads. “Ud at se med DSB” er røget længere ned på listen til fordel for lufthavne, fly og lejebiler på stedet. Destinationerne er nok de samme, omend legepladsen har udvidet sig noget i henhold til flyets længere rækkevidde. Velkommen verden.

SHARE
RELATED POSTS
Find masser af fine festtelte her
Find det rette kursus
Brug det rigtige værktøj til at komme i mål