Det koreanske køkken er den traditionelle mad i Korea. Kimchi, en side ret lavet af fermenteret kål, er måske den mest kendte koreanske ret. Andre populære retter omfatter bulgogi (grillet kød), bibimbap (en risret med grøntsager og kød) og japchae (rørstegte nudler). Mens nogle koreanske retter kan være ret krydrede, er andre noget mere milde i smagen.

Koreanerne spiser typisk deres måltider med en række forskellige tilbehør, eller banchan. Banchan kan omfatte alt fra syltede grøntsager til suppe og grillet fisk. Når man spiser ude, er det almindeligt at man deler retter i familiestil. Koreanere nyder også en række supper og gryderetter, f.eks. kimchi chigae (kimchi-gryderet) og doenjang jjigae (sojabønnepasta-gryderet). Og selvfølgelig er intet måltid komplet uden ris. Ris serveres typisk uden noget, men kan også blandes med grøntsager eller bønner for at skabe en mere mættende ret. Til dessert nyder koreanerne ofte frisk frugt eller søde pandekager. Så der er altid noget for enhver smag.

SHARE
RELATED POSTS
Få en lækkert frokostordning til din arbejdsplads
Slip af med smerterne og få hjælp til rygestop
Sådan vælger du den rigtige pasta