Maldiverne er en kæde af tropiske øer, der ligger i Det Indiske Ocean. Landet består af over 1.200 øer, men kun omkring 200 af disse er beboede. Hovedstaden og den største by er Male, som også er den mest befolkede by i landet.

Maldiverne er et populært turistmål, der er kendt for sine strande, koralrev og luksusresorts. Maldivernes økonomi er stærkt afhængig af turismen, og over halvdelen af arbejdsstyrken er beskæftiget i turistindustrien. Andre vigtige industrier omfatter fiskeri og landbrug.

Maldiverne har et tropisk klima med varmt og fugtigt vejr hele året rundt. Den gennemsnitlige årlige temperatur er omkring 26 grader Celsius. Monsun-sæsonen løber fra maj til oktober, og nedbøren øges i denne periode. Øerne er sårbare over for naturkatastrofer som f.eks. cykloner og tsunamier.

Maldiverne er et muslimsk land, og de islamiske skikke og love følges af størstedelen af befolkningen. Engelsk er det officielle sprog på Maldiverne.

Der er masser af ting at lave på Maldiverne, f.eks. snorkling, dykning, svømning med delfiner og udforskning af den lokale kultur.

Snorkling og dykning er populære aktiviteter på Maldiverne. Det klare vand giver fremragende sigtbarhed, så man kan se havets liv. Der er mange dykkersteder rundt omkring på øerne, og de fleste feriesteder tilbyder snorkel- og dykkerudflugter.

Svømning med delfiner er en anden populær aktivitet på Maldiverne. Disse venlige pattedyr kan ofte ses lege i bølgerne nær kysten. Mange rejsearrangører tilbyder ture til delfinobservation.

SHARE
RELATED POSTS
Trænger du til en svømmetur?
Hold din ferie i det skønne Sydeuropa
Din guide til den ultimative konfirmationsfest